Vilken typ av bastu passar dig bäst?
Känn den friska luften mot din hud. Det är något du måste uppleva! Nu kan du få samma atmosfär i Harvias bastumodeller för utomhusbruk, Kuikka och Keitele. I leveransen ingår allt nödvändigt trämaterial, takmaterial av bitumenpapp, fastsättningsmaterial och, enligt ditt eget val, en vedeldad bastuugn med stålskorsten eller ett elektriskt bastuaggregat. Oavsett var du placerar din Harvia utomhusbastu så kommer den att ge dig oförglömliga upplevelser av frid och njutning. Pris med elektriskt aggregat, 58 500 kr hos Hem och Bastu.
Vilken typ av bastu passar dig bäst?
Att bada bastu är både skönt för kroppen rent fysiskt men också en härlig stund för avkoppling eller umgås med familjen.
Torrbastun kräver lite skinn på näsan och håller över 100 grader och är väldigt torr och varm. Våtbastun är den klassiska bastun som fortfarande är den stora favoriten i Sverige.
Ångbastu är en mild variant av bastubad som badas i 45–65° grader, vilket många upplever som en behaglig badtemperatur. Denna temperatur i kombination med en kontinuerlig och automatisk tillförsel av ånga ger 40–65 procent luftfuktighet i ditt basturum. En ångbastu som köps i byggsats är ofta designad som en stor duschkabin.
En infraröd bastu
Infraröd bastu sägs ha många positiva effekter så som detox, lindra hudbesvär, stelhet mm. Kroppen värms upp direkt av strålningsvärmen, inte genom varmluft. Värmen tränger upp till 3 ggr så djupt in i kroppen som vid traditionell bastu. Värmen når ca 4,5 cm in i vävnader och leder och är mycket effektivt för att mjuka upp spända och ömma muskler samt lindrar stelhet och värk. En infraröd bastu beskrivs enklast som en lågtemperatursbastu som ger samma värmekänsla som den värme vi får av solen. Den låga temperaturen, 40–50 grader, gör det möjligt för personer att bastubada, som annars inte finner sig komfortabla i allt för höga temperaturer eller på grund av hälsoskäl, t ex högt blodtryck.
Tylö Panorama. Tylös Design Line är en serie helt nya bastudesigner. Vart och ett utgör ett färdigt stilkoncept, redo att tas i bruk. Du som kund kan välja att kombinera detaljer fritt – eller ta dem precis som de är. I Panorama ingår: Panoramainredning, bastudörr, belysningspaket, montering. Pris från 130 000 kr hos Bastuspecialisten.
Aito 16 är en mycket prisvärd vedeldad bastuugn med kraftig uppbyggnad som gör att den tål att användas under lång tid. Taket i brännkammaren består av tjock plåt och yttermanteln är emaljerad som gör den väldigt beständig. Pris 5 290 kr hos Bastubutiken.
Hot Cube, en traditionell bastu för mindre ytor, med traditionellt el-aggregat. Byggd i cederträ och har led-ljus bakom ryggstöd och i tak med färgterapi / totalt 7 färger som styrs med fjärrkontroll. Bastulaven har 2 sittytor med möjlighet att fälla in understa laven för mer plats. Pris 18 995 kr hos Luxway.
Misa Kolibri 4,5 kW, helt rostfri tillsammans med Kerkes keramiska bastustenar för sköna och hälsosamma bad. Kerkes bastusten ger långsammare förångning vilket upplevs som mjukare bad, den är helt emissionsfri och därför hälsosam för alla människor. Kolibri med 12 kg Keramisk Bastusten bestående av 2 sorters Tetra och 2 sorters Motståndssten kostar 6 400 kr hos Bastupunkten.
LÄS MER OM SWIMMINGPOOL
LÄS MER OM TERASSER
LÄS MER OM EGENODLADE GRÖNSAKER
Text: Scharlotte Peppare