Att tänka på vid införskaffande av badkar – Langenfeld tipsar
1.Skaffa inte ett större badkar än vad din varmvattenberedare klarar av, har du fjärrvärme är detta inget problem. Under respektive badkars produktblad kan du se ungefär hur många liter som varje badkar rymmer.
2.Fundera på om du kommer att använda badkaret till både bad och dusch eller bara till bad.
3.Om du vill ha möjligheten att bada två i badkaret bör det vara minst 170×70 cm.
4.Om du har ett litet badrum och har svårt att få plats med ett långt badkar – använd bredden! Att ha 5– 10 cm extra bredd (från de vanliga 70 cm) förändrar badupplevelsen även i ett kort badkar.
5.Att bygga in badkaret i kakel, mosaik eller annat material ger badrummet en exklusiv känsla. Men tänk på att en inspektionslucka är A och O när det gäller inbyggnadsbadkar. Från inspektionsluckan ska man kunna nå bottenventilen under ifrån och komma åt breddavloppet. Då badkaret har ett breddavlopp ska man placera detta utåt för att kunna komma åt att serva breddavloppets vred och överfyllnadsskydd om det skulle gå sönder. Finns det bara en golvbrunn i badrummet rekommenderas att man sätter den halvt innanför inkaklingen och halvt utanför. Placeras den nedanför badkaret finns ingen avrinning från övriga rummet och man kan få fuktskador som problem.
LÄS MER OM HANDDUKSTORKAR
LÄS MER OM KLIMATSMARTA HUS
LÄS MER OM KOLGRILL OCH INFRALJUDSKONTROLL
TEXT SUZANNE LINGE